برای پیداکردن چیز گمشده، این دعا خوانده شود، خوب است: «أللهُم، إِنی أَسْئَلُک یا مُذَکّرَ الْخَیرِ وَ فاعِلَهُ وَالآمِرَ بِهِ، أَنْ تُصَلّی عَلی محمد وَ آلِ محمد، وَ تُذَکّرَنی ما أَنْسانیهِ الشیطانُ؛ خدایا، ای به یادآورنده خیر و انجامدهنده آن و فرماندهنده به آن، از تو میخواهم بر محمد و آل او درود فرستی و آنچه را که شیطان از یاد من برده است، به یادم آوری».۱ همچنین این دعا برای به یادآورن چیزهایی که فراموش شده مؤثر است. روایتی نیز در این باره از امام حسن عسکری علیهالسلام نقل شده است.
با داشتن قرآن و عترت و علمای معاصر باز اینقدر به آمریکا و شوروی گدایی میکنیم، تا تفضّلاً چیزی به ما بدهند. حاضریم صبح تا شام سر راه آنها بنشینیم تا پنج قِران به ما بدهند.
همچنین صلوات برای نجات از ازدحام مؤثر است. مرحوم آقای زنجانی به درس شیخ ابوالقاسم قمی رحمهالله میرفته است، و آقای خمینی رحمهالله هم در آن شرکت میکرد، ایشان به آقای زنجانی فرموده بود: فلان کتاب را بیاورید. کتاب دیگر را آوردند. ایشان فرمود: گفتم فلان کتاب را بیاورید. «سَنُقْرِئُكَ فَلا تَنْسى؛ به زودی بر تو فرا خواهیم خواند، تا فراموش نکنی».۲
چه استبعادی دارد که این آیه نیز برای دفع فراموشی خوانده شود؛ زیرا که در روایت است: «خُذْ مِنَ اْلقُرْآنِ ما شِئْتَ لِما شِئْتَ؛ هر بخش از قرآن را برای هرچه خواستی، برگیر و بهرهمند شو».۳ همچنین به نظرم در روایت است که: «یسْتَشْفی بِهِ لِکل دآءٍ؛ با قرآن میتوان برای بهبودی هر بیماری توسل جست».
با داشتن قرآن و عترت و علمای معاصر باز اینقدر به آمریکا و شوروی گدایی میکنیم، تا تفضّلاً چیزی به ما بدهند. حاضریم صبح تا شام سر راه آنها بنشینیم تا پنج قِران به ما بدهند. صورت ظاهر ریال ها را میبینیم، ولی باطن آن را که استعباد و نوکری است، درک نمیکنیم.