صفحه اصلی

در حال بارگیری...

305. رابطه والدين با فرزندان و فرزندان با يکديگر

۵٠٣٨. آيا اذن پدر براى دانشجويان در مورد رفتن به نماز جمعه و جماعات و کلاس‌هاى تفريحى لازم است؟  

ج. اجازه لازم نيست، ولى بايد سبب ايذا پدر نشود.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7687 | پیوند ثابت
۵٠۵۴. پس از فوت پدر، آيا مادر در قبال حضانت فرزندان صغير مى‌تواند از جدّ پدرى  مطالبه‌ى اجرت کند؟  

ج. اگر حضانت بر او باشد، مشکل است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7703 | پیوند ثابت
۵٠٣٩. در چه صورتى مخالفت با پدر و مادر جايز است؟  

ج. در صورتى که موافقت با آنان با فعل واجب يا ترک حرامى منافات داشته باشد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7688 | پیوند ثابت
۵٠۵۵. دختر و پسرى رابطه‌ى نامشروع داشته‌اند و دخول نشده ولى پس از خروج منى از مرد، رحم زن جذب کرده و دختر حامله شده است پس از آن، اين دو با هم ازدواج کرده‌اند. آيا فرزند ولدالزّناست يا ملحق به ابوين است؟  

ج. ولد از فعل حرام است؛ ولى ملحق به آن‌ها است.

کتاب: | شناسه: 7704 | پیوند ثابت
۵٠۴٠. آيا تهيه جهيزيه بر پدر واجب است؟  

ج. خير، واجب نيست.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7689 | پیوند ثابت
۵٠۵۶. زنى که شوهرش ـ به اتّفاق نظر دکترها ـ عقيم است، در اثر زنا حامله شده و زانى منکر ولد است. آيا به قاعده الولد للفراش، ولد ملحق به زوج است؟  

ج. تا وقتى امکان لحوق به زوج هست، ملحق به زوج است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7706 | پیوند ثابت
۵٠٢۵. آيا فرزندان در صورت کار در خانه مى‌توانند ادعاى دست‌مزد يا سود کنند؟

ج. در اين جهت مثل سايرين هستند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7674 | پیوند ثابت
۵٠۴١. اطاعت از پدر و مادر، تا چه اندازه لازم است؟  

ج. تا حدى که برخلاف حرام و واجب نباشد، مطلقا اطاعت از آن‌ها مطلوب است، ولى حدّ لزوم اطاعت از آن‌ها، در جايى است که مخالفت با آن‌ها سبب ايذاى آن‌ها شود.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7690 | پیوند ثابت
۵٠۵٧. شخصى بچّه‌اى سر راهى را بزرگ مى‌کند، بعد از مدّتى زن و مردى آمده و اظهار مى‌دارند که کودک بچه‌ى آن‌ها بوده است و آن فرد انکار مى‌کند. آيا مى‌توان بدون بيّنه کودک را گرفته و به زن و مرد مدّعى داد؟  

ج. ولد بودن با بيّنه ثابت مى‌شود و هم چنين با استفاضه و با علم و اطمينان کسى که مکلّف به ترتيب اثر شخصى بر آن است و هم چنين به اقرار بدون منازع با تفصيلى که در محل خود، ذکر گرديده است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7707 | پیوند ثابت
۵٠٢۶. پدرى براى نام‌گذارى فرزندش، اسمى را نذر کرده و مادر، نام ديگرى را نذر نموده است، در اين رابطه چه دستور مى‌دهيد؟  

ج. تا ممکن است هر دو نام را بر فرزند بگذارند، هر چند يکى اسم و ديگرى لقب او باشد، يا يکى اسم معروف و ديگرى غير معروف باشد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7675 | پیوند ثابت

آخرین مطالب

نمایه‌ها

فیلم ها