صفحه اصلی

در حال بارگیری...

استفتائات احکام بلوغ و تکليف

٨. چه غسل‌هايى ممکن است قبل از بلوغ بر انسان واجب شده باشد؟  

ج. غسل مسّ ميّت، در صورتى که به بدن سرد شده ميتى قبل از تمام شدن سه غسل دست زده باشد و نيز غسل جنابت، در صورتى که پيش از بلوغ، تجاوز جنسى به او شده و يا تجاوز جنسى نموده باشد و هم‌چنين غسل استحاضه‌ى متوسطه و کثيره، اگر قبل از بلوغ ديده است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2204 | پیوند ثابت
٢۴. اگر کسى به مضمون شهادتين ظن داشته باشد، ولى در عين تمکن از تحصيل يقين، به دنبال به دست آوردن يقين نباشد، آيا حکم شاک و مردد را دارد؟ و آيا در قيامت نجاتى براى او متصور است و در دنيا آيا حکم مسلمين بر او جارى مى‌گردد؟  

ج. اگر اقرار زبانى و عقد قلبى دارد، مسلمان است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2223 | پیوند ثابت
٩. اگر يکى از اسباب وجوب غسل براى انسان نابالغ رخ داده و او در همان زمان غسل کرده باشد، آيا همان غسل کفايت مى‌کند يا پس از بلوغ بايد مجددا غسل نمايد؟  

ج. اگر غسل صحيح انجام داده کافى است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2205 | پیوند ثابت
٢۵. اگر کسى به عقايد صحيح معتقد باشد، ولى برخى خيالات و وسوسه‌ها در قلب او رسوخ کرده است و يا بعضى کلمات کفرآميز در ذهن او مى‌آيد ـ که از وجود آن‌ها کراهت دارد و از آن‌ها اذيت مى‌شود ـ ، راه خلاصى از چنين وسوسه‌هايى چه مى‌باشد؟  

ج. ذکر تهليل (لا اله الا اللّه‌) و معوذتين (سوره‌هاى قل اعوذ برب الفلق و قل اعوذ برب الناس) را زياد بخواند و اختيارا آن فکرها را نکند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2224 | پیوند ثابت
١٠. آيا اطفال پيش از بلوغ، متصف به صفت اسلام و کفر مى‌شوند؟  

ج. متصف نمى‌شوند، لکن بر اطفال کفار احکام کفار و بر اطفال مسلمين احکام مسلمين به تبعيت جارى مى‌باشد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2206 | پیوند ثابت
٢۶. اگر کسى پس از بلوغ درصدد تحصيل يقين نسبت به اعتقادات صحيح برنيايد و پس از آن ديوانه شود، آيا حکم به مسلمان بودن او مى‌توان کرد؟  

ج. اگر اقرار به شهادتين مى‌کرده است مسلمان است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2225 | پیوند ثابت
١١. وجوب يادگيرى اصول عقايد، وجوب شرعى است يا وجوب عقلى؟ و ترک اين واجب چه عواقب و پى‌آمدهايى به دنبال خواهد داشت؟  

ج. وجوب عقلى و شرعى است؛ البته يادگيرى اجمالى هم کافى است، ولى  اگر آموزش، تفصيلى و برهانى باشد؛ انسان از اضلالات و گمراهى‌ها مصون است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2210 | پیوند ثابت
٢٧. در اين عصر مستضعف اعتقادى (در اصول اسلام و در اصول ايمان) به چه کسى اطلاق مى‌شود؟  

ج. کسى که زمينه‌ى فهم و يا زمينه‌ى دست‌يابى به اصول اسلام برايش فراهم نباشد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2226 | پیوند ثابت
١٢. معناى قدرت در انجام تکاليف چيست؟  

ج. قدرت عادى و عرفى ملاک است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2211 | پیوند ثابت
٢٨. مستضعفين از شيعه که اعتقاد به خدا و پيامبر داشته و وصايت حضرت على ـ عليه‌السّلام ـ را نيز قبول دارند، لکن ائمه ـ عليهم‌السّلام ـ را به ترتيب نمى‌شناسد يا معنى امام را نمى‌فهمند، آيا احکام ايمان بر آنان جارى مى‌شود؟ و دادن زکات و فطره و ردّ مظالم به ايشان صحيح است؟  

ج. در مسأله‌ى 1583 رساله حکم مصارف نسبت به مطلق استضعاف بيان شده است، امّا نسبت به شيعه ميزان، معرفت به رکن اخير ايمان ـ که حضرت حجّت ـ عجّل‌اللّه‌تعالى‌فرجه‌الشّريف ـ هستند ـ مى‌باشد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2227 | پیوند ثابت