«اعلمنی منازل اولیائک»١ البته این نقلیات [فقط] مؤیّدات مطلب اند، و الّا اصل مطلب چیز دیگری است؛ می گفتند: شیخ مرتضی [انصاری قدسسره] را کنار درب یک خانه ای دیدند... خانه ای که درِ قدیمی و کهنه دارد [آنجا ایستاده است]. علامت این [بوده] که خانه تقریباً خانه خرابی است؛ کسی اصلاً اعتنا به این خانه نمیکرد. [دیدند شیخ مرتضی قدسسره] آنجا جلوی در ایستاده و زیارت جامعه را میخواند. تعجب کردند، اینجا، جلوی این دَرِ خراب شده، خانه خراب شده، ایستاده و زیارت جامعه را میخواند؟! بعدها [یکی از خواص] به یک وسیله ای از شیخ فهمید که بله، این خانه مربوط به خود حضرت عجلاللهتعالیفرجهالشریف است و حضرت عجلاللهتعالیفرجهالشریف هم [در آن وقتی] که شیخ اینجا زیارت جامعه را بیرونِ دَر خوانده، در همین خانه بوده است.٢ آیا چون اسمش مرتضی بود، چنین شد؟!٣
بیانات در درس خارج خمس، ١٣٨٣/٠۶/٢۴
١. در یکی از دعاهای عصر غیبت میخوانیم: «اَللَّهُمَّ لاتُغَيّبنِي عَن مَنازِلِ أَوليَائِك؛ پروردگارا! مرا از خانههای اولیائت غایب نگردان»؛ مهج الدعوات و منهج العبادات، ص٣٣٢. همچنین در دعای امام صادق علیهالسلام در روز عرفه میخوانیم: «اَللَّهُمَّ لاتَحرِمنِي مَنَازِلَ أوليَائِك؛ پروردگارا! مرا از خانههای اولیائت محروم نگردان»؛ اقبال الأعمال، ج٢، ص١٣۶.
٢. شیخ مرتضی انصاری (١٢١۴- ١٢٨١ق) عالمی بزرگوار است که نسبش به جابر بن عبدالله انصاری، شیخ مرتضی رضیاللهعنه، صحابه جلیل القدر پیامبر صلیاللهعلیهوآلهوسلم می رسد. وی در تحقیق و تدریس و حل مسائل فقه و اصول یگانه عصر خویش بود و در مجلس درس بزرگانی همچون شیخ محمدحسن نجفی صاحب جواهر، شیخ علی، شیخ موسی و شیخ حسن فرزندان شیخ جعفر کاشف الغطاء، شیخ محمدبن حسن مازندرانی معروف به شریف العلماء، سید محمد طباطبایی معروف به سید مجاهد و شیخ احمد نراقی پرورش یافت. با اینکه تألیفات وی از نظر کمّی زیاد نیست، از نظر قوت و عمق علمی بر بسیاری از کتب علمی برتری دارد و به برکت و عنایت الهی بعضی از آثار او مانند مکاسب و فرائدالأصول معروف به رسائل با وجود گذشت سال ها و نوشته شدن صدها کتاب فقهی و اصولی دیگر، تا به امروز در حوزه های علمیه تدریس می شود.
٣. منظور این است که اینگونه کرامات از سر اتفاق و تصادف بهدست نمیآید، بلکه از راه تقوا و عمل به وظایف حاصل میشود.
جهت مشاهده تمامی تولیدات رسانهای مرتبط با کتاب «بشارت از حضرت حجت(عج)»، و دسترسی به مجموع صوتها و فیلمهای بیانات حضرت آیتالله بهجت، که قابلیت دسترسی به آنها از طریق بارکد(QR)، در حاشیه صفحات کتاب فراهم گردیده است، به لینک ذیل مراجعه فرمایید: