صفحه اصلی

در حال بارگیری...

136. 2. قبله

١۵٠١. اگر در بين نماز متوجه شويم که جهت قبله را نادرست ايستاده‌ايم، چه کار بايد بکنيم؟

ج. اگر انحراف در بين طرف راست و چپ او بوده و قبله در پشت قرار نگرفته باشد، به طرف قبله متوجه مى‌شود و بقيه نمازش را مى‌خواند و صحيح است؛ ولى اگر پشت به قبله بوده و يا کاملاً به طرف راست يا چپ بوده، نماز را قطع مى‌کند و دوباره رو به قبله نماز مى‌خواند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3917 | پیوند ثابت
١۵١٧. اگر براى فرد ميهمان از گفته‌ى صاحب خانه در مورد جهت قبله، يقين حاصل نشود؛ آيا مى‌تواند در آن جهتى که صاحب خانه گفته نماز بخواند يا نه؟

ج. در صورت گمان به قبله از گفتار او همان کفايت مى‌کند اما اگر بتواند از راه ديگرى علم يا گمان قوى‌تر پيدا کند، بنابر احتياط گمان قوى‌تر را تحصيل نمايد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3933 | پیوند ثابت
١۵٠٢. فردى سال‌هاى متمادى در خانه‌اش به سمتى که فکر مى‌کرده جهت درست قبله است نماز مى‌خوانده اکنون فهميده است که اشتباه مى‌کرده؛ تکليف نمازهايى که قبلاً خوانده چيست؟

ج. اگر انحراف در بين طرف راست و چپ قبله بوده و پشت به قبله نماز نخوانده بوده است، نمازهايى که وقت آن‌ها گذشته، صحيح است و اگر پشت به قبله خوانده بوده، بنابر احوط نمازهايش را قضا نمايد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3918 | پیوند ثابت
١۵١٨. در مسجدى يک امام جماعت براى اقامه نماز ظهر و يک امام جماعت ديگر براى اقامه نماز مغرب مى‌آيد. امام جماعت اوّل طبق جهت محراب رو به قبله مى‌ايستد، ولى دومى با استدلال به علم قبله‌شناسى عقيده دارد که قبله حدود ٢٠ درجه به سمت راست انحراف دارد. در اين صورت تکليف مأمومين در اقتدا به اين دو امام جماعت چيست؟

ج. مأمومين به علم يا اطمينان خود عمل مى‌کنند و اگر با اعتقاد امام مخالف بودند، بنابر احوط نبايد اقتدا کنند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3934 | پیوند ثابت
١۵٠٣. به نظر جناب‌عالى، تا چند درجه انحراف از قبله جايز است و نماز ما اشکال پيدا نمى‌کند ؟

ج. عمدا انحراف جايز نيست و بايد صدق عرفىِ توجه به قبله محفوظ باشد؛ مگر به اندازه‌ى پهناى يک انگشت که بخشوده است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3919 | پیوند ثابت
١۵١٩. آيا فردى که اعتقاد دارد جهت صفوف نماز جماعت به سمت قبله نيست، مى‌تواند به جماعت اقتدا کند؟

ج. على الاحوط نمى‌تواند اقتدا کند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3935 | پیوند ثابت
١۵٠۴. بيمارى به گونه‌اى روى تخت بسترى شده که امکان رو کردن به سمت قبله را ندارد. آيا مى‌تواند نمازش را در همان حال ـ يعنى در خلاف جهت قبله ـ بخواند؟

ج. اگر با کمک ديگران هم نتواند، همان طور نماز بخواند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3920 | پیوند ثابت
١۵٢٠. فردى جهت دقيق قبله را مى‌داند، ولى عمدا به مقدار اندکى از جهت قبله برمى‌گردد، در اين حال نماز او چه حکمى دارد؟

ج. انحراف عمدى به اندازه‌ى پهناى يک انگشت جايز است نه بيشتر.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3936 | پیوند ثابت
١۵٠۵. مريضى که در روى تخت بسترى بوده، مى‌ترسيده که اگر به سمت قبله رو کند، برايش خطر داشته باشد به همين جهت نمازهايش را به همان حال خوانده است، بعدا مى‌فهمد که ترس او بى‌مورد بوده، در اين صورت نمازهايى که خوانده چه حکمى دارد؟

ج. اگر خوف او عقلايى بوده و هيچ راه اطمينان بخشى نداشته، نماز او محکوم به صحت است و احوط اعاده است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3921 | پیوند ثابت
١۵٢١. اگر بدانيم شخصى در غير جهت قبله نماز مى‌خواند، آيا لازم است به او بگوييم؟

ج. خير، لازم نيست.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3937 | پیوند ثابت

آخرین مطالب

نمایه‌ها

فیلم ها