صفحه اصلی

در حال بارگیری...

314. آرايش و زينت

۵٣۴٠. برخى از مدهاى مو جهت خواهران به مد موى مردانه مشهور است و به قدرى کوتاه است که آنان را شبيه مردان مى‌نمايد، آيا اين نحوه کوتاه کردن مو شرعا اشکال دارد؟ و در صورت اشکال اگر شوهر اين نحوه از مد را بپسندد، آيا زن مى‌تواند از آن امتناع کند؟  

ج. بله، تشبّه زن به مرد و بالعکس جايز نيست و در امر حرام نبايد به حرف شوهر گوش کند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7993 | پیوند ثابت
۵٣۵۶. حدّ بلند گذاشتن مو براى مردان چه قدر است؟ آيا بلند گذاشتن مو تا روى شانه يا پشت کمر اشکال دارد؟

ج. اگر تشبّه به زن باشد، جايز نيست.

کتاب: استفتائات | شناسه: 8009 | پیوند ثابت
۵٣۴٢. آيا حلقه ازدواج، در حکم زينت است و بايد از ديد نامحرم پنهان باشد؟  

ج. بله، بايد بپوشاند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7994 | پیوند ثابت
۵٣۵٧. استفاده از رنگ مو، اصلاح زنانه‌ى مو و برداشتن زير ابروها براى مردها اشکال دارد؟  

ج. اگر تشبّه به زن باشد، جايز نيست.

کتاب: استفتائات | شناسه: 8010 | پیوند ثابت
۵٣۴١. آيا ابروان اصلاح شده جزو آرايش محسوب مى‌شود و بايد از نامحرم پوشيده شود؟  

ج. بله، بايد بپوشاند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7995 | پیوند ثابت
۵٣۵٨. هل يجوز حلق اللحية اذا کان مطلوبا فى العمل يحيث يتوقف استمرار العمل على الحلق و اصل القبول فى العمل يتوقف على حلق الحلية او الامتيازات مثل البثات الدراسية او زيادة الراتب لاتکون لصاحب اللحية ففى وضعنا هذا و مع لحاظ هذه الحالات هل يجوز حلق اللحية ام لا؟

ج. امّا ما کان مع ابقاء مرتبة من اللّحية فلا اشکال، و امّا مع عدم بقاء شى‌ء من اللّحية فتقع المزاحمة بين تحريم الحلق و وجوب العمل المتوقّف على الحلق ـ مثل صورة تعيّن الواجب الکفائى ـ و تقدّم ماهو الأهمّ شرعا.[1]

[1]. آيا جايز است تراشيدن ريش در صورتى که اين عمل در کار انسان تأثير داشته و استمرار و ادامه فعاليت و کار يا اصل قبول کار و يا امتيازات علمى و درسى مبتنى بر تراشيدن ريش باشد، و يا مثلاً رتبه بالاتر را به کسى که ريش داشته باشد ندهند، در چنين وضعيتى و با لحاظ چنين شرايطى، آيا تراشيدن ريش جايز است يا نه؟

ج. تراشيدن ريش در صورت باقى ماندن مقدارى از ريش بدون اشکال است، اما بدون باقى گذاشتن مقدارى از ريش؛ تزاحم بين حرمت ريش تراشى و وجوب عملى است که متوقف بر ريش تراشى مى‏باشد همانند واجب کفايى که بر انسان متعيّن گرديده است و در اين جا بايد آن‏چه از نظر شرع مقدس مهم‏تر است را مقدم نمود.

کتاب: استفتائات | شناسه: 8011 | پیوند ثابت
۵٣۴٣. استفاده از ناخن‌هاى مصنوعى چه حکمى دارد؟ و آيا جزو زينت حساب مى‌شود؟

ج. اگر ناخن بلند باشد، زينت محسوب مى‌شود.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7996 | پیوند ثابت
۵٣۵٩. آيا استفاده از زيور آلات طلا براى پسر بچه حرام است يا خير؟

ج. اگر بالغ نباشد جايز است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 8012 | پیوند ثابت
۵٣۴۴. آيا بلند گذاشتن ناخن براى زنان جايز است؟ و آيا اين عمل زينت به شمار مى‌آيد و بايد از نامحرم پوشيده شود؟  

ج. بله، بايد بپوشاند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 7997 | پیوند ثابت
۵٣۶٠. آيا آويختن زنجير طلا به سينه و انگشتر طلا يا ساعت مچى طلا براى مرد اشکال دارد؟ يا فقط در حال نماز اشکال دارد؟  

ج. حرام است، چه در حال نماز و چه در غير نماز.

کتاب: استفتائات | شناسه: 8013 | پیوند ثابت