صفحه اصلی

در حال بارگیری...

6. مست کننده‌ها

٣۵٣. حکم شيره‌ى انگور که از جوشاندن آب‌انگور (با ذهاب ثلثين) به همراه خاک مخصوص به دست مى‌آيد و رنگ آن تقريبا قهوه‌اى و غليظ است چيست؟ آيا خاک که همراه آن است پاک مى‌باشد؟  

ج. از حيث طهارت و نجاست اشکالى ندارد، و هم چنين اگر خاک در شيره مستهلک شود ـ که نوعا هم اين چنين است ـ ، خوردن آن هم بى‌اشکال است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2615 | پیوند ثابت
٣۵۴. در توضيح المسائل فرموده‌ايد که اگر انگور و آب‌انگور به واسطه‌ى پختن يا غير آن جوش آيد بنابر اقوى و احوط نجس، و خوردن آن حرام است. سؤال اين است که بعضى از انگورها را تدريجا براى سرکه شدن مى‌ريزند و ممکن است وقت ريختن انگور بعدى، انگور اوّلى جوش آمده و نجس شده باشد و انگور دوّمى يا سومى را نجس کند، آيا به واسطه سرکه شدن، مجموع انگورها پاک خواهد شد؟  

ج. با سرکه شدن، مجموع پاک مى‌شود.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2616 | پیوند ثابت
٣۵۵. خوردن کشمش و خرما در ميان شيرينى‌هايى که با پخت مستقيم و يا غير مستقيم هم چون فر و... تهيه مى‌شود اشکال دارد؟ و در صورت نجاست، آيا تمام شيرينى نجس است يا همان قسمتى که خرما و کشمش وجود دارد؟  

ج. اگر موقع پختن جوش بيايند احتياطا نجس است و هر مقدار از اطراف خود را که پس از جوش آمدن، علم حاصل است رطوبت نجس آن‌ها سرايت کرده است نجس مى‌کند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2617 | پیوند ثابت
٣۵۶. کشمش و خرما را اگر در آب بجوشانند يا سرخ کنند آيا نجس مى‌شود؟ اگر سوخته شده باشد چه طور؟  

ج. بنابر احتياط واجب نجس مى‌شود.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2618 | پیوند ثابت
٣۵٧. شخصى مقدارى کشمش جهت سرکه ريخته و در ضمن آن چند دانه نخود يا عدس و... در آن بوده است، آيا پاک است؟ و در صورت نجس بودن آيا سرکه‌ى به دست آمده نجس است؟  

ج. پاک است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2619 | پیوند ثابت
٣۵٨. گاهى در ظرف چربى، انگور مى‌ريزند که سرکه گردد. پس از سرکه شدن، چربى‌هاى روى آن بالا مى‌آيد. آيا چربى‌ها نيز به تبعيّت، پاک مى‌شود؟  

ج. احتياط در اين است که اوّل ظرف را از آن چربى‌ها پاک کنند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2620 | پیوند ثابت
٣۵٩. در صورتى که آب انگور به واسطه مواد افزودنى شيميايى يا... تبديل به سرکه شود، پاک است؟  

ج. بله، پاک است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2621 | پیوند ثابت
٣۶٠. مى‌دانيم در تثليث شيره‌ى خرما به غليان، بايد آن را با آب جوشاند، آيا ملاک در تثليث شيره‌ى خرما به غليان (کم شدن دو سوّم) خرما با همان آب خارجى است يا خود خرما به تنهايى؟  

ج. ملاک در تثليث، همان شيره‌ى خرماى به جوش آمده نزد عرف است، نه خود خرما به تنهايى.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2622 | پیوند ثابت
٣۶١. عرق و شراب چه فرقى دارند و حکم آن‌ها چيست؟  

ج. هر چه مُسکر (مست کننده)، باشد حرام است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2623 | پیوند ثابت
٣۴٧. آيا الکل سفيد به فرمول C٢H۵OH ـ که از چغندر يا کشمش يا انجير يا خرما گرفته مى‌شود ـ نجس است؟ [البته اين الکل مست‌کننده هم هست] و در صورت نجاست، در اکثر آزمايشگاه‌هاى دانشگاهى، براى آموزش درسى از آن استفاده مى‌شود که محصول واکنش شيميايى آن، يک مادّه‌ى ديگرى نظير اسيد و... مى‌شود، آيا محصول واکنش نجس است؟ و هم چنين در صنايع داروسازى از آن به عنوان يک حلاّل استفاده مى‌شود، آيا دارو نجس است؟  

ج. الکلى که مست‌کننده باشد نجس است و با هر چه مخلوط شود آن هم نجس است و اگر در ترکيبات، استحاله‌ى فراگير، صورت گيرد به اين که تمام ترکيبات مايع آن استحاله شود، نه فقط الکل، پاک مى‌شود.

کتاب: استفتائات | شناسه: 2607 | پیوند ثابت

آخرین مطالب

نمایه‌ها

فیلم ها