صفحه اصلی

در حال بارگیری...

استفتائات احکام تيمّم

١١١٧. اگر تمامى دست شخصى گچ گرفته شده و نصف انگشتان بيرون باشد و به علّت شکستگى، دست را نتواند حرکت دهد، چگونه تيمّم نمايد؟

ج. آن مقدار که گچ گرفته شده بايد دست را روى آن کشيد و در آن چه که خود نمى‌تواند، بايد از ديگران کمک بگيرد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3767 | پیوند ثابت
١١٣٣. آيا تيمم با لباس نجس، باعث بطلان تيمم مى‌شود؟

ج. خير.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3783 | پیوند ثابت
١١۴٩. اگر انسان مردد شد بين اين که تمام نماز را با تيمم داخل وقت بخواند يا يک رکعت از آن را با وضو، خارج از وقت بخواند، کدام يک را انتخاب کند؟

ج. مى‌تواند بنابر اظهر هر کدام را خواست انجام دهد، ولى احتياط مستحب در تيمم و خواندن تمام نماز در وقت است. و اگر با تيمم هم تمام نماز را نمى‌تواند در وقت بخواند، بايد بنابر احوط بلکه اقرب وضو بگيرد و يک رکعت نماز را در وقت با وضو بخواند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3799 | پیوند ثابت
١١١٨. کيفيّت تيمّم دادن نايب را، بيان فرماييد؟

ج. خود مکلّف نيّت مى‌کند و احوط لزوم نيّت مباشر و نايب هم هست و نايب دست عاجز را به زمين مى‌زند و با آن او را مسح مى‌دهد. لکن احوط اين است که اگر دست زدن به زمين براى مکلّف ممکن است و مسح ممکن نيست، هم خودش به زمين دست بزند و هم به وسيله‌ى نايب و اگر زدن دست به زمين براى او ممکن نيست اما مسح ممکن است، هم خودش مسح کند و هم به وسيله نايب مسح نمايد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3768 | پیوند ثابت
١١٣۴. آيا در تيمم حتما بايد تماس مستقيم بين دست‌ها و خاک ايجاد شود يا اگر خاک در پلاستيک باشد، مى‌شود تيمم کرد؟

ج. بايد مانعى براى تماس با خاک نباشد.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3784 | پیوند ثابت
١١۴۶. اگر محل تيمم به اندازه‌اى کوچک باشد که نتوان دو دست را بر روى آن زد و غير از آن نيز چيز ديگرى در دست نباشد، چه بايد کرد؟

ج. احتياطا ضربه را با تعاقب (دو مرتبه و هر مرتبه يک دست و پى در پى) انجام دهد و بعدا نمازش را اعاده کند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3800 | پیوند ثابت
١١١٩. کسى که نمى‌تواند غسل کند، اگر چند غسل واجب با عناوين مختلف بر او واجب شد، آيا مى‌تواند به نيّت همه‌ى آن‌ها، يک تيمّم نمايد؟

ج. اگر غسل جنابت هم بين آن‌ها است، يک تيمّم کافى است، و اگر غسل جنابت نبود يک تيمّم به نيّت همه مى‌کند و اگر از وضو هم عاجز است يک تيمّم هم بدل از وضو مى‌کند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3769 | پیوند ثابت
١١٣۵. در صورتى که آب در دسترس نبوده و تيمم بکنيم، آيا با لباس و بدن نجس، مى‌شود نماز خواند؟

ج. بدون اضطرار با لباس نجس نمى‌شود نماز خواند و بايد آن را بيرون آورد و با ساتر و پوشش پاک نماز خواند، ولى در صورت وجود نجاست بدن تا ممکن است بايد نجاست را کم نمود و با همان بدن نجس نماز خواند.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3785 | پیوند ثابت
١١۵١. کسى که به واسطه عذرى تيمم نموده است، تا وقتى که عذر او باقى است؛ چه اعمال ديگرى که نياز به طهارت دارد را مى‌تواند با تيمم انجام دهد؟

ج. با تيمم مشروع براى هر غايتى که انجام شده است، تا وقتى که عذر او باقى است در غايات ديگر مى‌تواند داخل شود، و احتياج به تجديد تيمم ندارد و توضيح بيشتر در مسأله‌ى ۶٠٩ رساله ذکر شده است.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3801 | پیوند ثابت
١١٢٠. کسى که نمى‌تواند غسل کند، آيا براى غسل‌هاى مستحب ـ مثل غسل جمعه و غسل زيارت و ديگر غسل‌هايى که روايتى بر آن وارد شده ـ مى‌تواند به نيّت غسل مورد نظر، تيمّم کند؟

ج. مورد تأمّل و اشکال است و احوط به جا آوردن به امّيد مطلوبيت است، البته با آن تيمّم نبايد کارهايى که مشروط به طهارت است انجام داد، على‌الاحوط.

کتاب: استفتائات | شناسه: 3770 | پیوند ثابت

آخرین مطالب

نمایه‌ها

فیلم ها