صفحه اصلی

در حال بارگیری...
بیانات

می‏‌شناسم کسی را که می‏‌شناسد شب قدر را

سؤال: می‏‌گویند: «بعضی از علما و یا بزرگان اهل معرفت یک سال تمام شب‏‌ها را بیدار بوده‌‏اند تا شب قدر را درک کنند»، آیا این مطلب صحت دارد؟

جواب: برای ما هر شب، شب قدر است در خوابیدن؛ چون همیشه در ایام سال شب‏‌ها می‏‌خوابیم! این سیدبن‌طاووس رحمه‏‌الله‏ است که این تعبیر را دارد: «إِنی لأعْرِفُ مَنْ یعْرِفُ لَیلَةَ الْقَدْرِ!؛ من کسی را می‏‌شناسم که شب قدر را می‏‌شناسد!».۱

در محضر بهجت، ج۳، ص۹
 
  • ۱. ر.ک: اقبال اعمال، ص۶۶. عین عبارت سید رحمه‌‏الله‏ به این صورت است: «... فَإننی عَرَفْتُ وَ تَحَققْتُ مِنْ بَعْضِ مَنْ أَدْرَکتُهُ أَنهُ کانَ یعْرِفُ لَیلَةَ الْقَدْرِ کل سَنَةٍ عَلَی الْیقینِ...؛ من بی‌گمان و علی‌التحقیق بعضی را دیده‏‌ام که در هر سال به‌صورت یقینی شب قدر را درک می‌‏نمود». سپس در ادامه می‏‌فرماید: «وَ هِی رَحْمَةٌ أَدْرَکتُهُ مِنْ رَب الْعالَمینَ؛ و این رحمتی از جانب پروردگار جهانیان است که من نیز آن را دریافته‌‏ام». شگفت اینکه در ادامه می‌‏افزاید: «وَ لَیسَتْ هِی بِأَعْظَمَ مِنْ رَحْمَةِ الله‏ِ ـ جَلَ‏‌جَلالُهُ ـ بِمَعْرِفَةِ ذاتِهِ الْمُقَدسَةِ وَ صِفاتِهِ الْمُنَزهَةِ وَ مَعْرِفَةِ سَیدِ الْمُرْسَلینَ وَ خَواص عِتْرَتِهِ الطاهِرینَ؛ و این رحمت، از رحمت خداوند ـ جل‏‌جلاله ـ در راهنمایی به شناخت ذات مقدس و صفات پاک و نیز شناخت سرور پیامبران و ویژگان از اهل‌بیت پاکش، بزرگ‏تر نیست». به نظر می‏‌رسد که مقصود از شناخت خداوند متعال و معصومین علیهم‏‌السلام در اینجا، شناخت مقام نورانیت معصومین ـ علیهم‌‏السلام ـ باشد که سید رحمه‏‌الله‏ آن را از درک شب قدر با اهمیت‌‏تر دانسته است، والله‏ العالم.

آخرین مطالب

نمایه‌ها

فیلم ها